iTrade

leasing operational persoane juridice

Cum poate leasingul operațional să ajute companiile să își îmbunătățească lichidările financiare

Îmbunătățești lichiditățile financiare ale companiei în timp ce modernizezi echipamentele de lucru și economisești semnificativ costurile. Totul prin leasing operațional pentru persoane juridice. Pregătit să afli mai multe?

Dacă data trecută îți ziceam de ce leasingul operațional este soluția ideală pentru achiziționarea dispozitivelor Apple pentru afacerea ta, în acest articol vom explora avantajele leasingului explicând cum oferă flexibilitate financiară pentru companiile în dezvoltare, care vor să asigure o experiență digitală angajaților. Cu alte cuvinte, vorbim de leasing operațional pentru persoanele juridice care caută echipamente IT. Costurile pe care le implică un astfel de leasing și opțiunile de plată intră, de asemenea, în discuție. Citește mai departe.

Descoperă opțiunea mai avantajoasă – leasingul operațional de persoane juridice

În România, deși mentalitatea este diferită față de vest, unde în general se preferă închirierea echipamentelor IT, există tot mai multe companii care optează pentru leasingul operațional de persoane juridice.

Principalul motiv pentru care o companie folosește leasingul operațional de persoane juridice este pentru a-și eficientiza fluxul de cash și pentru a-și moderniza instrumentele de lucru. În special, industria de dezvoltare software are o creștere semnificativă în ceea ce privește alegerea acestei variante.

Folosirea leasingului operațional aduce multiple avantaje pentru o companie. 

  1. Posibilitatea de a avea acces la tehnologie fără a face investiții inițiale mari.
  2. Disperarea costurilor pe o perioadă mai lungă de timp.
  3. Amortizarea costurilor din business-ul viitor.
  4. Deductibilitatea integrală a facturilor emise lunar. 

În același timp, compania își păstrează lichiditatea sau o folosește în alte direcții în care leasingul operațional nu este o opțiune. 

După expirarea perioadei de leasing, compania poate alege să cumpere dispozitivul, să-l înlocuiască cu unul nou sau să-l returneze.

Ești în căutarea unor avantaje fiscale

Prin leasing operațional ratele lunare sunt complet deductibile fiscal, pentru că echipamentele închiriate prin leasing nu intră pe amortizare. Iar asta face ca, pe termen lung, costurile să fie mai mici. 

În general, leasingul operațional de persoane juridice poate fi o opțiune mai ieftină decât achiziționarea directă a echipamentelor sau dispozitivelor necesare companiei. Nu doar că poți economisi bani, dar poți beneficia și de reducerea costurilor pentru întreținere și reparații. Și totul fără grija actualizărilor și a înlocuirilor pentru echipamentele învechite, deoarece acestea sunt incluse în pachetul de leasing.

În cele din urmă, leasing-ul operațional pentru persoane juridice poate fi opțiunea perfectă. Economisești bani și ai întotdeauna cele mai noi și performante echipamente necesare companiei tale. Pe scurt, reduci costurile în timp cefolosești dispozitive de ultimă generație

Află mai mult în continuare.

 leasing operational persoane juridice

Trei moduri în care poți privi leasingul operațional de persoane juridice

1. Eviți costurile care la început sunt mari 

Ceea ce numim „leasing operațional persoane juridice” este, de fapt, soluția pe care o au la dispoziție companiile care vor să „închirieze” pe termen lung, între 12 și 60 de luni, echipamente și dispozitive ușor de planificat și gestionat. 

Dacă alegi leasingul operațional trebuie să știi că poți alege între varianta cu avans și rată mai mică sau fără avans, dar cu o rată ușor mai mare. Și, după cum ziceam mai sus, la sfârșitul perioadei contractuale, ai opțiunea de a păstra echipamentele, achitând o valoare reziduală în funcție de contractul ales, sau de a le returna.

În general, tendința este de a închiria echipamentele pentru o perioadă de 3 ani, care este durata medie de viață a echipamentelor, fără avans sau cu un avans minim, astfel încât costurile să fie împărțite pe întreaga perioadă de utilizare și lichiditățile firmei să rămână mai mari. O modalitate flexibilă și avantajoasă financiar, mai ales pentru companiile aflate la început de drum. 

De ce să cumperi toate dispozitivele de care au nevoie angajații tăi când poți să le închiriezi la costuri mult mai mici? Iar când le închiriezi plătești în fiecare lună prin ratele pentru leasing. Și de aceea este atât de atractiv „leasingul operațional persoane juridice”.

2. Tehnologie nouă în companii care la început sunt mici

Orice companie mică are presiunea costurilor inițiale. Iar când e la început de drum cu atât mai mult are nevoie de resurse financiare suplimentare pentru a-și atinge obiectivele de afaceri. 

Iar obiectivele au nevoie de tot ecosistemul de implementare, de oameni și de echipamente funcționale și tehnologii bine puse la punct – ecosistem care trebuie configurat la zi pentru a rămâne funcțional și performant. 

Să te asiguri că echipamentele sunt actualizate la intervale regulate și să ții pasul cu ultimele îmbunătățiri tehnologice sunt de la sine înțelese pentru bunul mers al oricărei companii. Dar să te asiguri de toate aceste lucruri fără să achiziționezi de fiecare dată dispozitive noi este posibil doar prin leasingul operațional de persoane juridice.

Iată un exemplu. Ba nu, două exemple!

În cazul achiziționării unui număr de Mac-uri pentru design grafic sau pentru un management rapid în departamentul de HR, profesioniștii ar trebui să achite întreaga sumă în avans sau să aloce buget suplimentar pentru a-și permite achiziția. La fel e cazul echipelor care lucrează hibrid și care au nevoie de device-uri sincronizate și multe aplicații pentru a eficientiza timpul de lucru.

Dar leasingul operațional le permite persoanelor juridice să aibă echipamente competitive, pentru care plătesc rate lunare mai mici pe o perioadă de timp determinată. Și acest lucru reduce semnificativ impactul inițial asupra fluxului de numerar al companiei.

3. Îți face mai ușor accesul la echipamente care de obicei sunt scumpe

Echipele care au nevoie de dispozitive și echipamente de înaltă calitate, cum ar fi produsele Apple, știu că acestea sunt de obicei mai scumpe decât alte device-uri similare. Leasingul operațional de persoane juridice poate face ca aceste dispozitive să fie mai accesibile, în loc de varianta în care echipamentul este cumpărat și achitat de la bun început.

„Noi, la iTrade Integrated Systems, în calitate de reseller autorizat, oferim acces rapid la tot ecosistemul Apple, în topul preferinţelor clienţilor noștri fiind telefoanele, laptopurile și tabletele. 

Pentru a răspunde nevoilor clienților și partenerilor noștri, oferim garanții extinse, configurații speciale și prețuri competitive, atât pentru produsele Apple, cât și pentru alte branduri din portofoliul nostru, cum ar fi Dell, HP, Samsung și LG

În particular, asigurăm acces rapid la produsele IT necesare desfășurării activității prin faptul că avem întotdeauna stocuri tampon. Nu doar pentru produsele standard, dar și pentru produse configurate. Odată cu echipamentul închiriat, compania primește și suport tehnic specializat, alături de actualizarile constante ale softurilor sau administrarea și gestionarea dispozitivelor.” – Cristian Teodorescu, co-fondator iTrade Integrated Systems.

Interesat? Ia în calcul varianta de a folosi echipamentele de care ai nevoie în companie, prin leasing operațional de persoane juridice.

 leasing operational

Ca să încheiem, iată de ce leasingul operațional poate fi o opțiune financiară viabilă pentru companiile care au nevoie de dispozitive și echipamente și, în același timp, doresc să își îmbunătățească lichiditățile financiare:

  • oferă flexibilitate financiară și ajută la economisirea costurilor inițiale
  • ajută companiile să rămână competitive și la zi cu ultimele tehnologii și echipamente, fără a trebui să facă achiziții mari de fiecare dată
  • reduce costurile cu întreținereea și reparația echipamentelor
  • asigură acces la dispozitive și echipamente de înaltă calitate și la servicii dedicate de administrare și gestionare

Vrei să te ajutăm cu o finanțare personalizată pentru echipamentul necesar companiei tale? Contactează-ne pentru o analiză cu costurile și perioada pentru care poți contracta un leasing operațional în calitate de persoană juridică.

Adaugă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *