iTrade

calcul de leasing operational

Cum să calculezi costurile unui leasing operațional pentru dispozitivele Apple

Tu știi cum se face un calcul de leasing operațional? Acest articol te va ajuta să înțelegi cum se calculează aceste costuri pentru dispozitivele Apple sau alte echipamente IT și la ce trebuie să te uiți pentru a găsi cea mai avantajoasă ofertă de leasing operațional. Pune-ți centura de siguranță. Decolăm în universul leasingului operațional!

Iată ce informații te așteaptă în acest material, cu care probabil nu ești familiar. Sau ești deja?

Calcul leasing operațional: cum se determină costurile
              Un calcul de leasing operațional extrem de rapid
              Un calcul de leasing operațional pentru echipamente Apple
              Cum să compari între o ofertă de leasing operațional și alta

Să începem!

Calcul leasing operațional: cum se determină costurile

Dacă te întrebi cum începe călătoria spre echipamentele IT închiriate, ei bine… după cum vei vedea e important să faci de la bun început un calcul de leasing operațional pentru afacerea ta. Fără îndoială, câțiva factori cheie îți pot influența costul final. Așadar, iată ce trebuie să știi pentru a face cea mai bună alegere.

Primul factor care contează este valoarea de piață a echipamentelor pe care dorești să le închiriezi. Valoarea este determinată de tipul de echipamente și va fi împărțită în rate lunare, pe o perioadă de 12, 24, 36 sau 48 de luni. Și ajunge până la 60 de luni pentru persoanele juridice care vor să închirieze pe termen foarte lung.

Iar acesta este cel de-al doilea factor: perioada de leasing, pe care o stabilești în funcție de nevoile tale și de disponibilitatea ofertelor de leasing operațional.

De asemenea, trebuie să ții cont și de rata leasingului, pentru folosirea echipamentului IT, care poate varia în funcție de furnizorul de leasing și de piața actuală. Cu cât rata lunară este mai mică, cu atât costul total al leasingului va fi mai redus.

Rata de leasing este 100% deductibilă, cu alte cuvinte întreaga sumă a ratei poate fi dedusă din impozitul pe profit al companiei.

Valoarea de revânzare a echipamentelor la sfârșitul perioadei de leasing este iarăși un element important. Această valoare este stabilită la începutul contractului și reprezintă suma pe care o vei plăti dacă vrei să achiziționezi echipamentele după ce le închiriezi.

Cu cât valoarea de revânzare este mai mare, cu atât costul lunar al leasingului operațional va fi mai mic.

Pe scurt, în modul de calcul al leasingului operațional intră: 

  1. Valoarea echipamentelor IT
  2. Perioada de leasing
  3. Rata leasingului
  4. Valoarea de revânzare a echipamentelor

 Următorul pas, taxele.

Taxele asociate cu livrarea, instalarea, întreținerea și repararea echipamentelor sau asigurarea pot să influențeze calculul unui leasing operațional. Anumiți furnizori de leasing le pot percepe în funcție de tipul dispozitivului închiriat. Așadar, este important să verifici aceste taxe înainte de a încheia un contract de leasing.

Din fericire, la iTrade Integrated Systems lucrurile stau altfel. Noi includem asigurarea bunurilor în costul ratelor lunare – iar produsele pot fi asigurate până la doi ani. 

Călătoria continuă, ține-te bine! În cazul în care aceste informații nu te-au lămurit încă, te invităm să citești mai departe.

calcul de leasing operational

Un calcul de leasing operațional extrem de rapid

Universul leasingului operațional, atât pentru dispozitivele Apple, cât și pentru celelalte echipamente IT, este adesea ca o parcare de nave spațiale. Nu doar că e important să știi cum să navighezi prin spațiul vast al pieței de leasing, dar trebuie să găsești și furnizorul potrivit care să te ducă în siguranță la destinație.

Te pot copleși opțiunile și factorii pe care să îi ai în vedere atunci când încerci un calcul de leasing operațional pentru afacerea ta. Și înțelegem. Dar nu-ți face griji, noi suntem aici să te ajutăm să navighezi prin acest proces și să găsești drumul potrivit.

Pentru a începe, îți recomandăm să folosești calculatorul online pentru închirierea echipamentelor de la Autonom, partenerul nostru de încredere. 

Faci rapid un calcul de leasing operațional și obții o estimare de costuri lunare pentru închirierea pe termen lung a echipamentelor necesare afacerii tale. E suficient să știi ce valoare are echipamentul, pe ce perioadă vrei să închiriezi și cât poți achita în avans – și vei afla care este rata pentru leasing.

Universul e fascinant. La fel și leasingul operațional, am adăuga noi. 

De aceea, când vrei să închiriezi dispozitive Apple sau alte echipamente IT, vei beneficia de avantaje care nu se văd ușor de la distanță. Flexibilitatea în alegerea echipamentelor, un buget mai previzibil și costurile mai mici în comparație cu achiziționarea directă sunt doar câteva dintre ele.

Nu uita să te oprești și pe la celelalte articole pe care le-am scris pe această temă, pentru a avea o imagine cât mai largă asupra orizontului de beneficii.

Odată ce vei înțelege mai bine procesul, vei putea să cauți și să compari mai ușor viitoarele propuneri din galaxia numită „Oferă Leasing Operațional”.

Un calcul de leasing operațional pentru echipamente Apple

Facem un scurt popas pentru a alimenta modul de calcul de leasing operațional cu un exemplu concret: o companie de dezvoltare IT închiriază pentru următorii trei ani șapte laptopuri Apple și două monitoare Dell.

Vom porni de la valoarea de achiziție a acestor echipamentele, în sumă de 9795 euro+TVA, și vom continua să analizăm cum se împart plățile de leasing în 36 de luni.

Dacă prima rată este 1249,80 euro + TVA, adică aproximativ 12,75% din costul total de achiziție, ulterior costurile se reduc la 270,30 euro + TVA, din a doua lună și până la finalul perioadei de leasing, ceea ce înseamnă o reducere semnificativă de aproximativ 75% față de valoarea de achiziție a echipamentelor.

După cum vezi, plățile lunare pentru un leasing operațional pot fi mult mai mici decât costul total al achiziționării directe de echipamente. Și când spunem mai mici ne referim că pot ajunge să fie chiar și cu 75% mai mici! Extrem de util pentru a economisi, nu-i așa?

calcul de leasing operational

Cum să compari între o ofertă de leasing operațional și alta

Ultimul pas atunci când navighezi prin galaxia de informații despre leasingul operațional este oferta de leasing operațional. Vrei să iei cea mai bună decizie pentru afacerea ta? Bineînțeles, cine nu ar vrea? Compară ofertele și alege ce ți se potrivește. Uite care sunt recomandările noastre!

  1. Obține toate informațiile necesare despre costurile implicate, inclusiv costul total al închirierii echipamentelor IT și rata de leasing. 
  1. Analizează atent fiecare ofertă și concentrează-te asupra detaliilor importante pentru afacerea ta. Da, atenția pe detalii. Acest lucru poate include asigurarea echipamentului și serviciile de suport, costul de instalare și configurare, precum și opțiunile de extindere a contractului de leasing.
  2. Asigură-te că alegi un furnizor de leasing operațional cu experiență și bună reputație în piață. Asemeni unui astronaut cu pregătire avansată care efectuează misiuni în spațiu, un furnizor de încredere va face diferența în obținerea celei mai bune oferte de leasing operațional și a serviciilor care fac ca afacerea ta să funcționeze optim.

Și dacă în drumul tău spre a cere o ofertă de leasing operațional vrei să închiriezi echipamente IT de la noi, trebuie să știi că vei beneficia de prețuri speciale, consiliere de la experți, livrare rapidă, servicii și suport pentru toate echipamentele închiriate.

Ce mai putem să zicem? O ofertă de leasing operațional bună nu va trece neobservată ca o rachetă în întuneric.

Dar mai multe despre leasing operațional și cea mai bună opțiune pentru persoanele juridice, în următorul articol.

Adaugă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *