iTrade

icloud

iCloud, unul dintre serviciile pentru care alegi Apple, din nou și din nou

iCloud este unul dintre serviciile Apple care a menținut brandul în topul preferințelor de cel mai inovator în tehnologie. O funcționalitate aparent simplă, dezvoltată din ce în ce mai mult, odată cu fiecare generație de dispozitive, a ajuns să fie un serviciu care rezolvă situații complexe. iCloud facilitează stocarea, sincronizarea și partajarea datelor între dispozitivele Apple și nu numai, fiind integrat în toate aceste sisteme de operare.

Ca o urare de bun venit în gașca dispozitivelor Apple, fiecare utilizator primește un spațiu inițial gratuit de stocare de 5GB în iCloud. Acesta facilitează utilizarea la maximum a tuturor experiențelor Apple pentru că va fi folosit pentru backup-ul, sincronizarea și stocarea a diverse tipuri de date (inclusiv, fotografii, videoclipuri, documente, note, contacte, calendare, setări de aplicații ș.a.m.d). Pentru nevoi suplimentare de stocare va exista întotdeauna opțiunea de upgrade prin achiziția de spațiu suplimentar: 50 GB, 200 GB, 2 TB etc.

Sincronizare cross-sisteme de operare și confidențialitate de primă clasă

iCloud poate să fie activat și pe dispozitive cu Windows, nu doar pe iPhone, iPad sau Mac-uri. După ce este activat pe toate dispozitivele pe care le folosești, datele sunt sincronizate automat în cloud. De exemplu, dacă faci o poză cu iPhone-ul, aceasta poate fi vizualizată pe iPad sau Mac sau alt dispozitiv instantaneu datorită sincronizării.

Politicile de confidențialitate Apple au fost dezbătute la scară largă. Chiar și Mark Zuckerberg, creatorul primei rețele de socializare, Facebook, a fost nevoit să gândească termeni și condiții în concordanță cu acestea, pentru utilizatorii Apple. Informațiile stocate în iCloud sunt criptate și menținute în siguranță. 

  • Criptare end-to-end: Datele stocate pe dispozitivele Apple și în iCloud sunt criptate end-to-end, ceea ce înseamnă că numai posesorul dispozitivului poate accesa și decripta acele date. Această măsură de securitate adaugă un nivel suplimentar de protecție împotriva accesului neautorizat.
  • Autentificare cu două factori: Apple oferă autentificare cu doi factori pentru a asigura posesorul că doar el poate accesa informațiile personale. Această metodă adaugă un strat suplimentar de securitate prin utilizarea unui cod de verificare generat pe un dispozitiv de încredere al utilizatorului.
  • Privacy by Design: Apple promovează principiul „Privacy by Design”, adică integrează direct în proiectarea produselor și serviciilor lor, astfel încât să ofere un nivel înalt de confidențialitate încă de la început.
  • Transparență privind datele colectate: Apple a adoptat o abordare transparentă în privința colectării și utilizării datelor. Utilizatorii au acces la o politică de confidențialitate clară și la informații despre tipul de date colectate și scopurile pentru care acestea sunt utilizate.

Carl Puellin, unul dintre cei mai apreciați profesioniști în Time Management și Productivitate, are un tutorial absolut surprinzător despre cum să îți faci un set-up de iCloud Drive cross-sisteme de operare și aplicații, astfel încât să servească atât scopurilor personale, cât și celor profesionale. Este util mai ales dacă ești fondator sau membru în boardul mai multor companii:

Detalii care condimentează experiența iCloud

Posesorii de abonamente Apple Music pot sincroniza listele cu preferințe muzicale, melodii și/sau albume între dispozitive. E ca și cum ai avea la purtător aceeași colecție de hituri, pe orice dispozitiv compatibil, sincronizat la același cont de iCloud.

Serviciul ”Find My” oferit de iCloud rămâne cel mai performant serviciu din categoria sa. Numai este singurul serviciu de gen, dar precizia cu care poți vedea ultima locație cunoscută a dispozitivului tău și faptul că îl poți activa să sune sau să emită un semnal sonor pentru a-l găsi mai ușor îl fac să rămână cel mai performant.

iCloud rămâne strâns integrat în ecosistemul Apple, oferind o experiență coerentă utilizatorilor dispozitivelor Apple. Aplicații cum sunt Files, Photos sau Pages sunt optimizate pentru a lucra bine cu serviciul iCloud.

Pentru companiile care au nevoie de o supra-garanție a securității datelor, există oricând serviciul de Mobile Device Management (MDM) și Mobile App Management (MAM) pe care noi, la iTrade îl oferim. Chiari aici puteți accesa un mic ghid despre acestea.

Adaugă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *