iTrade

tableta apple

Tableta Apple este cel mai important susținător al noilor culturi organizaționale

Toate lansările de tabletă Apple reprezintă, în sine, o călătorie a evoluției tehnologiei. De la iPad, la iPad Pro, iPad Air și versiunile lor mini, tehnologia de bază pe care o au toate în comun fac tableta Apple să fie cel mai dezirabil produs din gama lui indiferent de generația de cumpărător. Printre tehnologiile de bază amintim ecosistemul integrat.

Toți iubitorii de Apple știu că utilizatorii produselor pot să-și acceseze ușor datele și să sincronizeze dispozitivele între ele. AppStore Vast și actualizările frecvente de software sunt celelalte două tehnologii pe care le are orice model de tabletă Apple. Cu AppStore Vast utilizatorii de Apple au la dispoziție o gamă largă de aplicații și jocuri disponibile, adaptate pentru fiecare model de iPad și pentru nevoile utilizatorilor.

În paragrafele următoare, am selectat pentru voi caracteristicile ultimelor generații de tabletă Apple și le-am analizat din punctul de vedere al principalelor performanțe. Fiecare model de iPad are un set unic de caracteristici și capacități. În măsura în care optați pentru soluția de leasing operațional ca să integrați în fluxul vostru de lucru sau, de ce nu, de relaxare la birou, anumite modele de tabletă Apple iPad puteți aprofunda discuția cu unul dintre consultanții noștri. Dacă vă regăsiți în răspunsurile oferite de colegul nostru Alexandru Popa, sales executive, iTrade, despre oportunitățile oferite de leasingul operațional pentru echipamente IT puteți să cereți întâlnirea chiar cu el.

Tableta Apple iPad Mini 6

 tableta-apple-ipad-mini-6

Modelul propune o carcasă complet nouă. Ecranul edge-to-edge oferă o armonie incredibilă în designul produsului împreună cu marginile înguste și colțurile elegant rotunjite. Începând cu a cincea generație de iPad Mini produsele gamei au început să accepte Apple Pencil. Tableta Apple iPad Mini 6 se atașează magnetic pe partea laterală. E mai greu de pierdut și mai ușor de detașat dacă ai nevoie de o schiță rapidă, de scrierea listelor de task-uri sau de minute-uri de întâlniri, precum și de sesiuni spontane de brainstorming sau journaling.  

Până la apariția Apple iPad Mini 7, display-ul pe care versiunea 6 îl are este Liquid Retine de 8,3” care dispune de True Tone și P3 wide color. Ceea ce înseamnă că textul va fi clar și culorile la fel de vii oriunde te-ai aflat și indiferent de lumina încăperii. Sau dacă ești în tandemul indoor/outdoor. O surprinzător de plăcută surpriză este Touch ID pe care îl veți regăsi integrat în butonul de sus pentru o autentificare rapidă, ușoară și sigură. 

Una dintre cele mai puternice promisiuni pe care a făcut-o modelul este legată de noul chip A15 Bionic menit să facă produsul la fel de puternic pe cât este de portabil, indiferent de activitate: editări photoshop, navigare printre e-mailuri, creat conținut pentru rețelele de socializare sau completarea de rapoarte profesionale. În categoria promisiuni puternice intră și Apple Neural Engine care are o învățare automată de până la 2 ori mai rapidă. 

Celor care sunt fanii generării de conținut video le spunem că odată cu tableta Apple iPad Mini 6 gama va avea capacitatea să înregistreze în 4K, transformând produsul într-un mini-studio mobil de film.

Anul 2024 este anunțat de influencerii domeniului drept anul care schimbă jocul în gama tabletelor:

Tableta Apple iPad Air 5

tableta-apple-ipad-air-5

Față de generația precedentă tableta Apple iPad Air 5 are o grafică ce se încarcă de două ori mai rapid și un CPU cu 60 la sută mai rapid față de generația precedentă. Modul în care se integrează cu Apple Pencil și Magic Keyboard fac produsul să fie indispensabil profesioniștilor cărora li s-au potrivit noile stiluri de lucru: work from home sau nomadic. 

Practic, Apple își menține promisiunea de a veni cu îmbunătățiri semnificative de performanță, datorate procesorului, cu fiecare iterație iPad Air nou apărută. 

Un unboxing care nouă ne-a plăcut foarte mult și care intră ușor la categoria evergreen este cel făcut de SuperSaf, anul trecut, imediat după apariția modelelor.

Tableta Apple iPad Pro 12.9”

tableta-apple-ipad-pro-12.9-inci

Autorii de review-uri profesioniste spun că cea mai bună experiență iPad o ai pe un Pro. Noi credem că cea mai bună experiență Apple este cea care se potrivește cu contextul tău profesional. Nu putem nega că generația de cipuri M2, oferă o performanță cu până la 15% mai rapidă, iar GPU-ul cu 10 nuclee asigură o performanță grafică cu până la 35% mai rapidă. Tableta Apple iPad Pro 12.9” oferă posibilitatea creării de modele 3D fotorealiste și chiar a unor modele AR destul de complexe. 

Încă o consecință a noii generații de cipuri M2 o reprezintă rapiditatea îmbunătățită de până la 3 ori de a converti proiecte video în ProRes. Iar, cele cinci microfoane de calitate de studio și cele patru difuzoare audio cu suport pentru Dolby Atmos vă permit să înregistrați un sunet de calitate.

O să explicăm puțin cum au obținut cei de la Apple o luminozitate atât de ridicată pentru tableta Apple iPad Pro 12.9”. Au folosit o matrice de LED-uri pe toată partea din spate a ecranului, compusă, de fapt, din mini-LEDuri care sunt de 120 de ori mai mici decât cele din generațiile anterioare. Și au reușit și să încadreze totul într-o grosime de doar 6.4 mm.

Un set-up interesant, care include și tableta Apple iPad Pro 12.9”, îl propune tech vlogger-ul Karl Conrad:

De ce merită să folosești tabletele Apple în context profesional?

descoperă-de-ce-merită-să-folosești-tabletele-apple-în-context-profesional

În primul rând pentru contribuția pe care o are la eficientizarea noilor culturi organizaționale: cea reprezentantă de nomazi, care era populară și înainte de anul pandemic, și cea de work from home sau hibrid, devenită populară după anul pandemic. Apoi, pentru portabilitate, productivitate, creativitate, securitate și integrare care sunt elementele definitorii pentru orice produs Apple, inclusiv pentru tablete. De la colegul nostru Alexandru Popa aflăm că cel mai căutat model de iPad este iPad Air pentru că răspunde cel mai bine cerințelor de performanță și portabilitate.

Elementele definitorii pentru toate produsele Apple

Portabilitatea. Sunt ușor de transportat și oferă acces la aplicații și documente de oriunde, salvând modificările într-un mod uluitor de rapid. Atât în timpul întâlnirilor și prezentărilor cât și pentru modificări complexe ale unor proiecte 3D sau AR.

Productivitatea. Aplicațiile dedicate și includerea într-un ecosistem tehnologic care dovedește performanță în business de mai bine de 10 ani face ca bariera prețului să fie ușor de trecut de către orice director de achiziții cu experiență.

Creativitate. Ultimele generații de tablete Apple le fac din ce în ce mai dezirabile profesioniștilor din mediile creative. În mare, datorită compatibilității ridicate cu Apple Pencil și a capacităților avansate de editare foto și video.

Securitate și integrare. Putem spune că standardele înalte de securitate oferite de Apple produselor sale se regăsesc și în tabletele sale. 

Leasingul operațional pentru tablete

Alexandru Popa aprofundează, în continuare, subiectul leasingului operațional pentru iPad-uri. Noi propunem cât de des se poate această soluție clienților noștri și am abordat subiectul pe larg și aici.

Accesibilitatea device-urilor

Leasingul poate implica plăți lunare sau trimestriale. Ceea ce poate fi mai ușor de gestionat în bugetul personal sau al unei companii decât o achiziție cu plată integrală. Mai ales dacă vorbim de un număr mai mare de produse. Sau de acomodarea unei echipe cu tot ecosistemul Apple. Astfel, investiția se amortizează pe măsură ce produsele sunt folosite.

Upgrade la versiuni mai noi pentru toate produsele

Un contract de leasing operațional oferă posibilitatea să schimbi produsul folosit în momentul prezent cu cea mai recentă versiune a lui fără să plătești o sumă mare suplimentară. Din punctul nostru de vedere este cea mai bună variantă pentru o companie să poată menține mereu un echipament modern și eficient. Mai ales în mediile de lucru unde orice îmbunătățire a timpilor de finalizare într-un proiect influențează indicatorii de performanță financiari.

Beneficiile fiscale și cele de asigurare

Reglementările fiscale, aflate în vigoare, la momentul publicării acestui articol permit deducerea fiscală a cheltuielilor de leasing ca și cheltuieli de afaceri. În ceea ce privește asigurarea echipamentului, diferența de costuri este semnificativă. Costurile pot diferi cu până la 30% în minus față de situația achizițiilor directe.

Gestionarea riscului și a cash-flow-ului

Posibilitatea contractuală de a face upgrade la ultima versiune de device-uri, pe care am descris-o și mai sus, minimizează degradarea tehnologiei. Iar, despre menținerea unei lichidități ridicate datorită evitării investițiilor masive am discutat pe larg în articolul recomandat mai sus.

Adaugă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *