iTrade

mam

Securitatea datelor în era MDM și MAM: Cum să protejezi informațiile confidențiale ale companiei

Protejarea datelor confidențiale ale companiei? O prioritate. Protejarea datelor cu ajutorul MDM sau MAM? Soluția cheie

Angajații productivi sunt esențiali în orice companie. La fel și protejarea dispozitivelor mobile și a aplicațiilor, prin intermediul soluțiilor de management MDM (Mobile Device Management) sau MAM (Mobile App Management) – sau a ambelor. În acest articol, vom explora importanța MDM și MAM în protejarea datelor și îți vom oferi sfaturi practice pentru implementarea unei politici de securitate robuste în organizația ta.

Să protejăm datele confidențiale cu MDM sau MAM

În era tehnologiei mobile suntem cu toții conectați. Mai mult, politicile Bring Your Own Device (BYOD) și condițiile de lucru hibrid au adăugat și mai multe vulnerabilități, iar riscul de expunere la atacurile cibernetice este tot mai mare. De aceea, să asiguri securitatea și integritatea informațiilor pe dispozitivele mobile utilizate de angajați este nevoie ca de aer! 

MDM și MAM sunt instrumente de bază în gestionarea informațiilor confidențiale și oferă un set de funcții avansate care contribuie la protejarea datelor sensibile.

Cu toate că MDM (Mobile Device Management) și MAM (Mobile App Management) ajută în același scop și, prin urmare, se suprapun în anumite aspecte, sunt totuși două strategii diferite care se pot completa reciproc pentru a gestiona și securiza dispozitivele mobile și aplicațiile din companie.

Întrebarea este: MDM sau MAM pentru securitatea datelor? Iată mai jos o scurtă comparație între cele două care sperăm să le lămurească.

MDM (Mobile Device Management) permite organizațiilor să gestioneze dispozitivele mobile utilizate de angajați pentru a asigura securitatea, configurarea și controlul acestora:

  • MDM este o soluție de gestionare a dispozitivelor mobile, cum ar fi telefoanele mobile, laptopurile, desktop-urile, tabletele și sistemele virtuale, și se concentrează pe administrarea și securizarea dispozitivelor la nivel de companie.
  • Prin intermediul MDM, poți configura setări de securitate, cum ar fi parolele, criptarea datelor, politici de securitate și restricții de utilizare.
  • Cu MDM ai mereu o viziune de ansamblu asupra dispozitivelor pe care le poți administra centralizat, plus le monitorizezi și le gestionezi într-un mod consistent și securizat.

Pentru mai multe informații explorează acest ghid și citește cum poate MDM să îmbunătățească productivitatea angajaților într-un mediu de lucru hibrid.

MAM (Mobile App Management) oferă gestionarea aplicațiilor mobile de pe dispozitivele mobile și controlează distribuția, securitatea și actualizările aplicațiilor:

  • MAM se concentrează pe administrarea și securizarea aplicațiilor mobile și asigură o separare între datele de pe dispozitiv și aplicațiile gestionate.
  • Instrumentele MAM permit o mai mare flexibilitate și securitate în gestionarea aplicațiilor utilizate în cadrul organizației și asigură securitatea browserelor web, clienților de email și altor aplicații, astfel încât angajații să poată efectua sarcini de lucru pe dispozitivele personale. 
  • Prin MAM poți să controlezi accesul la aplicații, oferi aplicații aprobate prin intermediul unui magazin intern și aplici politici de securitate specifice aplicațiilor.
protejează-datele-confidențiale-cu-MDM-sau-MAM

Informații sensibile? Yes, MAM!

Dacă ai nevoie de securitate la nivelul dispozitivelor în ansamblul lor și a datelor, răspunsul este MDM. Cu alte cuvinte, asiguri protecția datelor stocate pe dispozitiv și implementezi, în companie, politica de securitate pentru folosirea acestor dispozitive.

MAM, pe de altă parte, se concentrează pe securitatea aplicațiilor, criptarea datelor, actualizarea aplicațiilor, restricții de acces și controlul distribuției. Cu alte cuvinte, ai o mai mare flexibilitate în gestionarea aplicațiilor și organizația se poate concentra asupra activităților legate de aplicații.

Concluzia?

MDM se ocupă de securitatea și administrarea dispozitivelor mobile în ansamblu, în timp ce MAM se concentrează pe securitatea și gestionarea aplicațiilor și a datelor.

Însă, când vine vorba de asigurarea securității datelor în mediul mobil nu este nevoie să alegi între cele două soluții. Ambele abordări sunt importante și pot fi utilizate în mod complementar. 

De aceea, în funcție de strategia de IT a companiei, combinația dintre MDM și MAM poate oferi un nivel adecvat de securitate pentru dispozitivele și aplicațiile mobile folosite de angajați.

MDM-și-MAM-două-soluții-complementare

Câteva măsuri cheie în era MDM și MAM

Fără o abordare cuprinzătoare și constantă nu vei putea să reduci riscul de expunere la atacurile cibernetice. Iar fără utilizarea unor soluții adecvate ca MDM și MAM nicio companie nu va putea să gestioneze eficient dispozitivele și aplicațiile mobile. Uite cinci recomandări generale pentru a proteja informațiile confidențiale ale companiei!

1. Implementează politici de securitate riguroase

Atât de clară și de solidă trebuie să fie politica de securitate încât probabil știi că trebuie să acopere aspecte precum parolele complexe, criptarea datelor, autentificarea în doi factori și actualizările de securitate.

2. Gestionează privilegiile de acces

În primul rând, limitează accesul la informații sensibile. Politica de securitate a datelor înseamnă mult mai mult decât instalarea de parole complexe. Asigură-te că doar persoanele autorizate au permisiunea de a accesa și folosi datele confidențiale.

3. Monitorizează și gestionează dispozitivele și aplicațiile prin MDM și MAM

A ști care sunt soluțiile de gestionare a dispozitivelor mobile și a aplicațiilor este informație utilă, pe când a le folosi în organizația ta este cea mai recomandată practică.

4. Organizează training-uri interne pe tema securității

Securitatea datelor nu e rezervată doar specialiștilor, ci și angajaților care aplică bunele practici ale companiei și își protejează datele confidențiale. E firesc ca echipa care folosește device-urile companiei să fie la curent cu ultimele amenințări de securitate.

5. Evaluează și actualizează periodic politicile și soluțiile de securitate

În companie, protejarea informațiilor confidențiale e ca într-un joc video: trebuie să fii mereu în mișcare pentru a face față provocărilor și amenințărilor.

Vrei să contribui la îmbunătățirea securității, eficienței și productivității mediului mobil în organizație? Ai nevoie de soluțiile MDM sau MAM care să protejeze reputația și integritatea companiei tale? Ai înțeles ideea. Noi suntem aici la distanță de un click.

Vrei să recitești vreo informație despre MDM și MAM? Uite aici:

Adaugă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *