iTrade

oferta leasing operational

Ofertă de leasing operațional: echipamente IT și telefoane cu investiții mici

Vrei un mod mai simplu de a accesa tehnologia? Ei bine, atunci e timpul să cauți o ofertă de leasing operațional. Am explorat deja ce este leasingul operațional, cum te ajută să ai echipamente IT de ultimă oră fără a suporta costuri inițiale mari și cum să calculezi costurile pentru dispozitivele Apple. Acum, hai să ne concentrăm cum să evaluezi cea mai bună ofertă de leasing operațional. Dar ce înseamnă cea mai bună? Citește mai departe.

Indiferent dacă ești un start-up la început de drum, într-o companie cu nevoi tehnologice rapide,  ai nevoie de echipamente doar pentru o perioadă limitată sau conduci o companie cu buget restrâns, leasingul operațional este ca acel partener strategic care răspunde nevoilor tale, fără a-ți goli buzunarele. Flexibil? Cu siguranță. Eficient? Fără îndoială. Popular? Absolut.

Dar, înainte să faci pasul, haide să ne asigurăm că trecem pe scurt prin punctele cheie ale unui leasing operațional – de la avantaje și dezavantaje, până la detaliile care fac diferența între o ofertă de leasing operațional bună și una extraordinară.

Cel mai mare avantaj al unui contract de leasing operațional de hardware și pentru telefoane mobile este flexibilitatea financiară, prin reducerea costurilor inițiale. Un alt avantaj important este faptul că poți avea acces nu doar la tehnologia de astăzi, ci și la cea de mâine, pentru că la finalul contractului de leasing, poți să închei un nou contract pentru echipamente hardware mai noi și mai performante.

Avantajele leasingului operațional, pe scurt:

  • Flexibilitate financiară 
  • Adaptabilitate tehnologică 
  • Ușurință în gestionare 
  • Avantaje fiscale 
  • Previzibilitate bugetară 
  • Testezi înainte de achiziție

Pe de altă parte, unul dintre principalele dezavantaje ale unui contract de leasing operațional pentru hardware sau pentru telefoane mobile este că, în general, costul total al leasingului pe termen lung poate fi mai mare decât costul de achiziție directă a echipamentului. Acest lucru se datorează faptului că, pe parcursul perioadei de leasing, plătești în mod regulat rate lunare, care pot include și costuri suplimentare pentru servicii și asistență.

avantajele-și-dezavantajele-leasingului-operațional

Ofertă leasing operațional: cum evaluezi cea mai bună ofertă?

După ce ai trecut prin informațiile despre cum funcționează leasingul operațional, plus avantajele și dezavantajele care îl diferențiază de alte forme de finanțare, poți să treci la următorul nivel: să ceri o ofertă de leasing operațional. Dar ce include cea mai bună ofertă? Termeni clari, costuri transparente și servicii care vin la pachet cu oferta. 

Iar pentru a evalua dacă ați primit o ofertă bună de leasing operațional pentru telefoane mobile, servere, stații de lucru, laptopuri, imprimante, echipamente de rețea, dispozitive de stocare și alte componente IT poți să iei în considerare următoarele aspecte:

  • Analizează costurile totale ale leasingului, inclusiv plățile lunare și orice alte taxe sau costuri asociate, și compară aceste costuri cu prețul de achiziție directă al echipamentelor.
  • Vezi durata contractului și dacă este adecvată pentru utilizarea planificată a device-urilor și pentru ritmul în care acestea avansează tehnologic.
  • Verifică starea echipamentului sau a telefoanelor și specificațiile tehnice pentru a se potrivi nevoilor tale.
  • Citește cu atenție termenii și condițiile pentru a ști ce restricții, obligații sau penalități ar putea fi impuse și dacă există opțiuni de actualizare a dispozitivelor la finalul contractului.
  • Asigură-te de serviciile suplimentare incluse, cum ar fi asistență tehnică, întreținere sau asigurare pentru telefoanele mobile. 
  • Discută opțiunile de finalizare a contractului și dacă există flexibilitate în alegerea finalizării contractului.
cum-evaluezi-cea-mai-bună-ofertă-leasing-operațional

Ce include oferta de leasing operațional iTrade Integrated Systems

Determinarea unui cost optim pentru o ofertă de leasing operațional pentru echipamente IT sau telefoane poate fi influențată de mulți factori. Enumerăm trei dintre ei: durata contractului, specificațiile dispozitivelor și serviciile incluse.

Te întrebi cât de accesibil poate fi leasingul operațional pentru echipamentele de care ai nevoie? Iată un exemplu simplu de calcul care îți poate oferi o perspectivă mai clară.

Pentru acest exemplu, vom lua în considerare următoarele echipamente:

  • 9 laptopuri Apple
  • 1 laptop Dell
  • 2 monitoare Dell

Calculul nostru se bazează pe o perioadă de leasing operațional de 3 ani.

Astfel, în acest caz, costul lunar pentru aceste echipamente în cadrul contractului de leasing operațional este de 2000 lei pe lună, pe o perioadă de 3 ani.

La iTrade Systems, oferim soluții de leasing operațional pentru o gamă largă de echipamente IT și telefoane mobile, inclusiv stații de lucru, monitoare și multe altele. Iar ca reseller autorizat Apple, avem acces la stocuri ample și putem asigura livrare rapidă, oferind asistență gratuită înainte și după achiziție, astfel încât clienții noștri să beneficieze de echipamentele necesare în cel mai scurt timp posibil.

Este important de menționat că acesta este doar unul dintre exemplele noastre concrete, deoarece prețurile și ofertele de leasing pot varia în funcție de furnizori, negocieri și condițiile specifice ale fiecărei oferte. De aceea, îți recomandăm să contactezi mai mulți furnizori sau companii de leasing pentru a obține ofertele potrivite nevoilor tale și pentru identifica cea mai bună opțiune.

Dacă vrei să beneficiezi de experiența noastră în domeniu și de soluții personalizate, contactează-ne chiar astăzi.

Adaugă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *