iTrade

brandul Apple

Macintosh un computer vechi sau Mac-ul care a revoluționat brandul Apple?

Apple nu a inventat o mașină a timpului, însă a inventat Macintosh acum 38 de ani. Un reper istoric pe linia inovațiilor Apple și o urmă de nostalgie care se resimte și în prezent. În anul 1984, primul iMac din istorie se înălța, revoluționând într-un ritm alert piața electronicelor. Macintosh a intrat în lumea computerelor printr-o nouă abordare, una mai apropiată de oameni și de dorințele lor cu un design și o interfață nemaiîntâlnită.

Noi, iTrade Integrated Systems, încă deținem aceste dispozitive ”învechite”, după spusele multora, dar cu o poveste incredibilă ascultată de majoritatea. Poveste care la momentul acela avea să fie o revelație în lumea tehnologiei.

brandul Apple
brandul Apple

“Folosesc și lucrez pe Apple încă din anul 2005, de când au apărut primele iMac-uri. Ceea ce mi-a plăcut încă de atunci a fost eficiența și accesibilitatea lor, fapt ce a demonstrat că sunt de neînlocuit. Suntem la ultima generație de iMac-uri, All in One Apple, iar eu în continuare sunt surprins de detaliile inovative care apar de la an la an.”Andrei Dumitrel, co-fondator iTrade.

Citește mai departe articolul nostru pentru a trece printr-o fâșie de nostalgie și istorie a lumii Apple.

Primul iMac din istorie

Noua sa interfață era cu totul diferită față de tot ce văzuse o lume întreagă până atunci. Apple a reprezentat pionierul care a adus mai aproape de oameni Lisa, un GUI (Graphic user Interface) integrat într-un computer. Acest lucru însemna că Macintosh utiliza tehnologia click pictogramă pentru rularea programelor. În 1984 utilizatorii puteau pentru prima dată da click pe programele afișate pe desktop, fără să mai tasteze numele programelor în bara de comandă. Odată cu introducerea GUI, aveai posibilitatea de ștergere, mutare și salvare a documentelor prin drag&drop. Pe lângă designul nou și sistemul de operare pe floppy disk, lejeritatea cu care puteai lucra pe acesta i-a adus notorietatea pe care o are și astăzi în istoria computerelor.

După reclama difuzată la Superbowl, Macintosh a devenit cunoscut în toată lumea, reclama care l-a adus în lumina reflectoarelor este considerată și în ziua de astăzi una dintre cele  mai  bune reclame din istoria Super Bowl. Conceptul din spatele acesteia era reprezentat de lupta majorității pentru controlul asupra tehnologiei informatice. Apple a vrut ca Macintosh să simbolizeze ideea de putere printr-un dispozitiv de combatere a conformității și de afirmare a originalității.

brandul Apple
brandul Apple

Sursa (https://pcmuseum.tripod.com/lisadsk.htm)

Pe cât de repede a devenit cunoscut în rândul oamenilor, pe atât de rapid a început să fie criticat, din cauza faptului că primul Macintosh avea doar 128 KB RAM. La reacțiile oamenilor, Apple s-a pus repede pe picioare și a lansat Macintosh cu memoria de 512 KB, oferindu-le utilizatorilor de patru ori mai multă memorie, putând astfel să ruleze mai multe programe simultan fără a întâmpina problema lagului. 

Evoluția Mac-urilor de-a lungul timpului

Așa cum totul are un început, de-a lungul a 3 decenii iMac-urile au devenit din ce în ce mai populare și din ce în ce mai performante. Cine s-ar fi gândit că acum 30 de ani acel computer tubular cu 128 KB RAM va fi un pilon pentru restul liniei de iMac-uri, care performează în prezent pe cipuri de silicon cu GPU și CPU de ultimă generație.

brandul Apple
brandul Apple

Cu mult înainte de iPhone sau iPod, Apple schimbase deja piața electronicelor de larg consum. Conform standardelor actuale, Macintosh este învechit și de neimaginat de folosit, cu toate că, acesta a prefigurat în ceea ce reprezenta încă de atunci punctul forte Apple. Macintosh nu fusese doar un dispozitiv, ci un produs foarte bine conceput, mult mai uman față de standardele robotice și reci, un produs care a schimbat percepția computerelor pentru totdeauna.

Cum a început totul?

  • 1984 – a fost lansat Macintosh 
  • 1995 – Macintosh Performa, rebranding-ul Macintosh care a reușit să crească vânzările în rândul utilizatorilor de masă.
  • 1998 – iMac G3, Designul futuristic a adus înapoi Apple în atenția tuturor.
  • 2002 – iMac G4 După succesul cu G3, Apple revine pe piață cu un design diferit și mult mai compact.
  • 2005 – iMacG5, inspirat de modelele iPod, Apple inovează pentru prima dată cel mai subțire computer din lume.  Acesta continuând inovarea până în prezent a seriei iMac. 
  • 2021 – All in One APPLE iMac

În topul preferințelor și în prezent

Orientat întotdeauna după facilitate și performanță, Apple este acum în topul preferințelor majorității angajaților. În prezent, modul de lucru și dispozitivele folosite au devenit foarte importante pentru ei. Dacă luăm în considerare cercetarea realizată de Apple Insider, aflăm despre angajații din departamentul resurselor umane, inginerii și cei din departamentul IT că se pot baza pe un iMac mai bine decât pe un PC.

Dispozitivele Apple domnesc în fața competitorilor, datorită interfeței user-friendly și a notorietății pe care au dobândit-o de-a lungul anilor. Ecosistemul format în jurul tuturor dispozitivelor fiind în continuare un game-changer pe piața electronicelor, iPhone, Apple Watch,  Airpods, iMac, etc, putând fi conectate între ele cu ușurință.

Îți dorești să afli mai multe despre lumea Retro Macintosh? Pentru cei mai curioși dintre voi, povestea Macintosh continuă în următorul clip. 

Noi, la iTrade credem în eficiența produselor Apple. Suntem de părere că productivitatea în orice afacere poate începe cu alegerea produselor potrivite. iMac, iPhone, iPad, întreg ecosistemul Apple este proiectat atent și gândit să fie utilizat cât mai rapid și ușor, oferind angajaților tăi o experiență unică de lucru.

Pentru cei ce-și doresc să ofere angajaților o parte a lumii Apple, contactați aici un reprezentant iTrade: https://www.itrade-systems.ro/.

Adaugă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *